BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Irány a harmincezres álomhatár

A nyári uborkaszezon még tart a tengerentúlon: a főbb indexek már több hete oldalaznak a történelmi csúcsok közelében. Eközben idehaza szorgalmasan emelkedik a BUX index, augusztus során jól teljesített a hazai börze, és szeptemberben is sikerült újabb csúcsra kapaszkodnia. Jelenleg már 2007 óta nem látott szinteken jár az árfolyam, és a 30 ezer pontnál található történelmi maximumig már nem látható ellenállás a BUX-ban. A blue chipek közül eddig az OTP vezette a ralit, de a Magyar Telekom és a Richter is kezdi behozni a lemaradását, egyedül a Mol emelkedése várat még magára.

Nyolcéves csúcson indította a múlt hetet az OTP, és továbbra is komoly emelkedési potenciál látható a papírban. A múlt hét eleji kitörést pár napig tartó oldalazás követte, de a pénteki kereskedésben az árfolyamnak ismét sikerült elindulnia felfelé. Ezzel a kitörés megerősítést nyert, a következő ellenállás nyolcezer forintnál található, és egyelőre úgy tűnik, hogy folytatódhat a hónapok óta tartó meredek emelkedés.

A Mol változatlanul sávozik, az egész augusztus oldalazással telt, és eddig szeptemberben sem sikerült határozott irányt mutatnia a papírnak. Nincsen messze az árfolyam a többéves csúcsától, de a sáv jelenleg inkább erőtlenséget jelez, ezért nagyobb a valószínűsége az esésnek. Kisebb támasz található 17 ezer forintnál, alatta pedig 16 750 forintnál látható a következő szint. Rövid távon ez a legvalószínűbb forgatókönyv, de a korrekció után várhatóan folytatódhat a régóta tartó emelkedő trend.
A múlt hónapban még szenvedett a Richter, miután árfolyama lepattant a 6065 forintnál található történelmi csúcsról, és a kurzus 5540 forintig esett.

Az itt húzódó támasz az emelkedő trendvonal, amelyről sikerült a gyógyszerpapírnak augusz­tus végén visszapattannia, és azóta látványos emelkedés zajlik a Richternél. A legutóbbi mélypontot figyelembe véve jelenleg félúton jár az árfolyam az ellenállást jelentő 6065 forintos történelmi csúcsponthoz képest, ezért még rövid távon is van tere az emelkedésnek. Az ellenállás áttörésével pedig nagy távlatok nyílnának meg a Richter előtt.

Életre kelt a Magyar Telekom, a múlt héten nagyot emelkedett az árfolyam. Eddig csökkenő trendben mozgott a kurzus, de a 431 forintos támaszról, illetve a 200 napos mozgóátlagról sikerült az árfolyamnak visszapattannia. A csökkenő trendvonal, illetve a 20 és 30 napos mozgóátlagok áttörése nagy lendületet adott a papírnak, és pár nap leforgása alatt sokat emelkedett a kurzus. A következő ellenállás 460 forintnál húzódik, vagyis a jelenlegi szintekről még mindig van tér felfelé, de igazán erős szint csak a 475 forintos csúcsnál látható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.