BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végéhez közelít az energiaárak zuhanása?

Lassan, de biztosan visszatér az infláció az eurózónába, ahogy az energiaárak egyre kevésbé esnek.

Tovább nőtt az eurózóna inflációja: októberben már 0,5 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak. Egy hónappal korábban még csak 0,4 százalékos volt az adat, de az emelkedés igazán annak fényében fontos, hogy már hosszú ideje nem volt ekkora drágulás sem.

Nagyon komoly változást jelent a korábbiakhoz képest, hogy az energiaárak már csak 0,9 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest. Ez jelentősnek tűnik, de azzal összehasonlítva, hogy a korábbi hónapokban gyakran 6-8 százalékos volt az esés, már jól látszik a változás.

Az energiaárak nélkül 0,7 százalékos lett volna az infláció. Az ételek, alkoholos italok és dohánytermékek 0,4 százalékkal drágultak, a nem energetikai ipari javak pedig 0,3 százalékkal. A leginkább a szolgáltatások ára nőtt, ebben a szektorban 1,1 százalékos volt a drágulás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.