BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúcs után korrekció várható a BUX-ban

Az elmúlt napok a New York-i tőzsdére igazán jelentős volatilitást hoztak. Az S&P 500 index erejéből arra még futotta, hogy a nemrég elhagyott emelkedő trendet visszatesztelje, azonban ott elakadt. Egyelőre a legvalószínűbbnek az látszik, hogy az index jegyzése oldalazni fog. A sávot a 2179–2126-os, illetve szélesebb értelemben a 2179–2085-ös szintek adják.

Első lépésben a kurzus várhatóan a közelebbi támaszszinthez csorog majd vissza. Kevesebb esélye látszik annak, hogy a jegyzés vissza tudjon emelkedni az idén februárban indult emelkedő trendvonal fölé.

A német DAX 30 szintén oldalazó mozgást végzett az elmúlt hetekben, és ennek lehet a legnagyobb esélye a következő napokban is. A jegyzés képtelennek látszik a 10 719-es ellenállás fölé kapaszkodni. A kereskedési sáv alját a 10 399-es támasz jelenti jelenleg. A RSI indikátor negatív divergenciája miatt itt is inkább csökkenés következhet.

Eközben a BUX új történelmi csúcsra tört, és a szeptember 28. óta tartó emelkedő trend mentén haladva megközelítette aktuális trendcsatornájának felső szélét. Itt is korrekció következhet, ami jobb esetben 30 365 pont felett megáll, rosszabb esetben viszont 29 700 közelébe térhet vissza. Az említett emelkedő trend viszont még az utóbbi esetben is ép marad. További emelkedéshez 30 725 feletti zárás(ok) kellenének, illetve hogy a jegyzés felfelé kilépjen a trendcsatornából. Erre talán most kisebb az esély.

A Mol részvényeinek árfolyama újra aktuális trendcsatornájának felső szélében akadt el, mint július 27. környékén is. A napokban meg is próbált kilépni abból, de sikertelenül. Egyelőre a 18 304 forintos támasz, illetve a szeptember 27. óta fennálló, rövid távú emelkedő trend az emelkedést támogatja. A támasz letörése viszont a trend megszakadását is jelentené, amit 17 895, illetve 17 321 közelébe történő csökkenés követhet. Egy emelkedés lehetséges ellenállásai sorrendben: 18 797, 19 060, majd 19 345 forint.

Az OTP Bank esetében a jegyzés elérte és kismértékben meg is haladta a korábban (VG, október 17.) leírt gyémántformációból számított célárat (7960). A mozgás során a kurzus elérte a korábbi helyi maximumok mentén berajzolható csatornavonalat. Ha a jelenlegi emelkedő hullám erejéből futja, akkor a kurzus a 8114-es Fibonacci korrekciós szint átlépését követően a 9000-es árfolyamszint közelébe emelkedhet. Jelenleg azonban annak nagyobb a valószínűsége, hogy a kurzus előbb visszateszteli a 8021-es támaszszintet, és onnan indít újabb emelkedést.

A Richter Gedeon kurzusának további emelkedése szempontjából a 6065-ös támasz feletti megmaradás a kulcskérdés. Az RSI negatív divergenciája arra utal, hogy ez talán még nem sikerül, hanem a jegyzés 5950 közelébe csuklik vissza. A következő támasz 5857 közelében húzódik. Egy esetleges emelkedés során a következő ellenállás 6423 közelében alakulhat ki.

A BÉT négy vezető részvénye közül a további árfolyamalakulás szempontjából a legjelentősebb mérföldkövet a Magyar Telekom kurzusa lépte át. A telekommunikációs cég árfolyama, miután felfelé átlépte, visszatesztelheti a 478-as ellenállást, immár támaszként. Az, hogy milyen lényeges szintet lépett át a jegyzés, akkor látszik igazán, ha a heti bázisú grafikonra tekintünk. Ezen látható, hogy egy 2009 óta tartó csökkenő trend alól bújt ki a kurzus. Ha sikerül a következő héten is a trendvonal feletti (475) zárást produkálni, akkor hosszabb távon az 550-es ellenállásig nyílik kapu a jegyzés emelkedése előtt. Ennek elmaradása esetén rövid távon a kurzus 471 közelébe eshet vissza, betöltve a 475–471 között nyitva hagyott rést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.