BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pörög a spanyol gazdaság

A spanyol gazdaság GDP-arányos növekedése 0,8 százalék volt az év első három hónapjában, ugyanannyi, mint egy évvel korábban, illetve 0,1 százalékponttal nagyobb, mint tavaly az utolsó negyedévben – közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken.

A spanyol nemzeti bank éves szinten 2,8 százalékos növekedést vár

A bővülés mértéke megegyezik a spanyol nemzeti bank (Banco de Espana) április elején közzétett előzetes becslésével. Az intézmény éves szinten 2,8 százalékos növekedést vár. A spanyol kormány pénteki ülésén módosítja 2017-es előrejelzését. Mariano Rajoy kormányfő előzetes bejelentése alapján 2,7 százalékra javítják majd a gazdasági növekedés várható mértékét.

A statisztikai hivatal értékelésében a fogyasztás, és az export élénkülése mellett a turisztikai szektor szárnyalásával indokolta a kedvező eredményeket. Spanyolország gazdasága 2016-ban 3,2 százalékkal nőtt, csakúgy mint 2015-ben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.