BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rezsicsökkentést ígért Theresa May

Plafont kaphatnak a brit energiaárak, ha sikeres lesz Theresa May újraválasztási kampánya – a brit kormányfő legalábbis erre tett ígéretet.

Plafont szabna az energiaáraknak Theresda May, ha újraválasztják. A brit kormányfő azt ígérte választóinak, hogy évente 100 fonttal (mintegy 37 ezer forintban) csökkentené a családonként fizetendő energiaárakat. A brit energiarendszer ugyanis mozgóárakkal dolgozik, a fogyasztók a szolgáltatók által a piaci viszonyokhoz igazított tarifákat fizetik meg. Az elmúlt évtizedben az átlagos brit háztartás rezsiköltségei évi 1200 fonttal (442 ezer forinttal) nőttek.

Rezsicsökkentést ígért May. Forrás: AFP

„17 millió brit családnak jelenthet könnyebbséget, ha maximalizáljuk a fogyasztói árakat” – mondta Theresa May a „The Sun” című lapnak. A kormányfő a tervek szerint az energiapiaci szabályzásért felelős „Ofgem” ügynökséget bízná meg a plafon kialakításával. Ehhez kapcsolódóan Greg Clark, Nagy Britannia gazdasági minisztere is megerősítette a BBC-nek, hogy készülőben van az új szabályozás. A miniszter úgy vélte, hogy „az energiacégek túl nagy hatalommal bírnak, ez pedig a verseny rovására megy”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.