BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

December 1-től a kétgyermekesek is igénybe vehetik a támogatott kamatozású hitelt

Magyarországon a gyerekek többsége, 1 millió 140 ezer gyerek nevelkedik kétgyermekes családban, ezért az államtitkár szerint indokolt a fokozott támogatása.

December 1-jétől a kétgyermekesek is igénybe vehetik a támogatott kamatozású 10 millió forintos hitelt

– mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin azt is mondta, hogy Magyarországon a gyerekek többsége: 1 millió 140 ezer gyerek nevelkedik kétgyermekes családban, ezért indokolt a fokozott támogatása. Mint mondta, ennek egyik módja az, hogy

december 1-jétől a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellé 10 millió forint, támogatott kamatozású hitel felvételére lesznek jogosultak a kétgyermekesek.

A kormány garantálja, hogy a 25 éves futamidő alatt 3 százalék alatt tartják a kamatot – mondta Novák.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár
Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Az államtitkár azt is elmondta, hogy

a 2010-es 960 milliárd forintról mára 2000 milliárd forint fölé emelkedett a magyar családpolitikai támogatások összege. Ezzel GDP-arányosan Magyarország kétszer annyit fordít családtámogatásra, mint az OECD-országok átlagosan

Az államtitkár hangsúlyozta: az elmúlt években több demográfiai mutató is pozitív irányba indult el. Novák Katalin tájékoztatása szerint ma száz családra a 2010-es 123 helyett 149 gyerekszületés jut, a terhességmegszakítások számában több mint 30 százalékos csökkenés mutatkozik, a házasságkötések száma mintegy másfélszeresére nőtt, és a válások száma is csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.