BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma

A vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 13 százalékkal emelkedett az eladás.

2019. novemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,8, naptárhatástól megtisztítva 7,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közlésében.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 13, az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,7 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2019. január–novemberben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok alapján – 6,0 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

Fotó: AFP

2019. novemberben az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva: az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 7,3 százalékkal nőtt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.