BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

November előtt nem kapnak plusz pénzt a nyugdíjasok

Leghamarabb novemberben kaphatnak a rendes havi nyugdíjon felül plusz pénzt a magyar nyugdíjasok.

Idén leghamarabb novemberben kaphatnak a rendes havi nyugdíjon felül plusz pénzt a nyugdíjasok – írja az Mfor.

Mindezt Rétvári Bencétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárától tudni. Az államtitkár egy parlamenti kérdésre adott írásbeli válaszában mondta azt, hogy a kormány idén sem tesz kivételt,

és ha az infláció indokolja, akkor novemberben fizeti ki a különbözetet a januári emeléshez képest a nyugdíjasoknak.

Rétvári közölte, hogy szeptembernél hamarabb nem lehet meghatározni az infláció tárgyévi mértékét, ugyanis „ennél előbb az év során a költségvetésben tervezett mértéknél magasabb infláció felelősséggel nem prognosztizálható”.

Fotó: Mónus Márton / MTI

Amennyiben az inflációs mutatók indokolják, a nyugdíjasok november hónapban a különbözetet – a hatályos jogszabályok szerint – természetesen egy összegben teljes évre megkapják

– tette hozzá válaszában Rétvári Bence, megemlítve a 13. havi nyugdíj visszavezetését, valamint, hogy az arra jogosultak nyugdíjprémiumot is kaptak az elmúlt években.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.