BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

ITM: Magyarország fenn tudja tartani gazdasági aktivitását

Ezt segíti egyebek közt a nemrégiben megjelent vállalati fehér könyv, és az üzleti célú be- és kiutazások gördülékenyebbé tétele.

Magyarország fenn tudja tartani gazdasági aktivitását, és ezt segíti egyebek közt a nemrégiben megjelent vállalati fehér könyv, és az üzleti célú be- és kiutazások gördülékenyebbé tétele – hangsúlyozta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásának előrehaladásáról tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta, a cégek folyamatos, biztonságos működésének fenntartása érdekében az ITM praktikus segítséget nyújt a vállalatoknak a járványhullámra való felkészülésben, az online elérhető kiadványban esettanulmányokon keresztül védekezési, munkaszervezési javaslatokat fogalmaznak meg az őszi-téli időszakra.

Fotó: Rosta Tibor / MTI

Az ITM államtitkára felidézte, hogy

a legújabb szabályozás szerint üzleti vagy gazdasági tevékenység céljával Magyarországra érkezők korlátozás nélkül beutazhatnak, nincs kötelező házikarantén, és ez igaz azokra a magyar állampolgárokra is, akik üzleti céllal utaznak külföldre, és visszajönnek Magyarországra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.