BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nővérek helyett gyógyszeradagoló automata oszthatja ki az orvosságokat

A kórházakban már a közeljövőben a nővérek helyett gyógyszeradagoló automata oszthatja ki az orvosságokat a betegeknek. Az IVM Zrt., az eszközkiadó automaták gyártásában élen járó hazai vállalkozás olyan berendezést fejlesztett ki, amely rangos győzelmet aratott a Minőség – Innováció 2023 pályázaton. A kis- és középvállalkozások kategóriájában a kórházak számára készített, forradalminak számító gyógyszeradagoló automatával a cég elnyerte a Nemzeti díjat – közölte a vállalkozás a Világgazdasággal.

Az IVM Zrt. díjnyertes terméke a mesterséges intelligencia (MI) által támogatott moduláris, decentralizált gyógyszeradagoló automata. A társaság nemzetközi csapata, szoftverfejlesztői hosszú ideig dolgoztak ezen a projekten egy kiváló angol hardverfejlesztő mérnök vezetésével. A Pannon Egyetem kutatói, professzorai is nagyban hozzájárultak a sikerhez.

Az automatizált rendszer elsődleges célja, hogy a százszázalékos biztonság mellett kiküszöbölje a gyógyszerelési hibákat.  
Fotó: Németh András Péter

 

Innovatív automatizált rendszer

Ennek az innovatív automatizált rendszernek az elsődleges célja, hogy a százszázalékos biztonság mellett kiküszöbölje a gyógyszerelési hibákat, és ellenőrzött hozzáférést biztosítson a gyógyszerekhez a kórházi környezetben vagy az idősek otthonában. Ez a rendszer kizárólag az arra jogosult személyzet számára teszi hozzáférhetővé a gyógyszereket, egyszerűsíti az egészségügyi ellátási láncot, valamint átfogó jelentést és statisztikai adatokat rögzít a gyógyszer kezelés és készletezés minden fontos aspektusáról. Az Innováció 2023 Nemzeti díj elnyerésével az IVM a verseny nemzetközi fordulóján is részt vehet. 

A vállalat kiemelt célja, hogy a világszínvonalú magyar innovációt nemzetközi szinten is bemutassa, és hozzájáruljon a logisztikai és biztonsági megoldások, újdonságok bevezetéséhez az egészségügyben is.

A moduláris, decentralizált, mesterséges intelligenciával támogatott automatizált gyógyszeradagoló jelentős ugrás a betegbiztonság növelése és az egészségügyi logisztika optimalizálása felé. Az elismeréssel az IVM letette névjegyét az egészségügyi ágazatban is, ezzel is hangsúlyozva, hogy Magyarország kiemelt szerepet játszik az innovatív logisztika megoldások terén – tudatta az IVM.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.