Magyar gazdaság

Az MBH Bank lesz Békéscsaba számlavezető bankja

Az MBH Bank lesz a békéscsabai önkormányzat kizárólagos számlavezető bankja április 1-jétől. Az erre vonatkozó szerződést szerdán írta alá Puskás András, az MBH Bank vezérigazgató-helyettese és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a Napsugár bábszínházban. A pénzintézet, amely a város egyik legnagyobb munkáltatója és adófizetője, négy újabb automatát telepít – Jaminában, Gerlán, Mezőmegyeren és a piacnál –, illetve a fiókjait ugyancsak korszerűsíti. A bankműveleti központ is marad Békéscsabán.

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy a városi közgyűlés korábbi döntése nyomán átnézték az önkormányzat bankszámlavezetését, hogy van-e olyan pénzintézet, amellyel a meglévőnél előnyösebb partneri megállapodást lehetne kötni. A vonatkozó jogszabályok alapján lebonyolították a szükséges eljárást, annak eredményeként pedig az önkormányzat készen állt, hogy megkösse a bankszámlavezetésre vonatkozó új megállapodást – írta a Békés Vármegyei Hírportál, a Beol.

Több milliárd forintról van szó

Elmondta, hogy a békéscsabai önkormányzat éves költségvetése 25–50 milliárd forint között alakul – a beruházások volumenétől függően –, és ez azt jelenti, hogy 

évente 50–100 milliárd forintnyi pénzforgalom zajlik az önkormányzatnál, amely ezer embernek biztosít munkát. 

Hangsúlyozta, ezek a számok jelzik az ügylet, a számlavezető pénzintézet jelentőségét.

Szarvas Péter polgármester és Puskás András vezérigazgató-helyettes írta alá a szerződést. Fotó: Bencsik Ádám

Fontosnak nevezte, hogy olyan szolgáltatót választottak, amely a legmagasabb szakmai színvonalon működik, az önkormányzat minden igényét kielégítve. Az MBH Bank egyik jogelődje révén 18 éve jelen van a városban, a Csaba Centerben működik a bankműveleti központ. A pénzintézet a befizetett és a foglalkoztatottak számát tekintve is az egyik legjelentősebb gazdálkodó szervezet Békéscsabán. Ez mindkét felet arra sarkallja, hogy a szakmai kapcsolat megfelelő legyen.

Négy automatát helyeznek ki

Szarvas Péter polgármester szerint nem csak a szakmaiságra ügyel az MBH Bank, a társadalmi felelősségvállalása is jelentős, együtt él Békéscsabával, számtalan területen segíti a békéscsabaiakat, a civil szervezetek pályázataitól kezdve a sport támogatásán át a fiatalok rendezvényeiig. Egy hiánypótló fejlesztést is felvállalt a bank: négy bankautomatát helyez ki, Jaminában, Gerlán, Mezőmegyeren és a piacnál, a pontos helyszínekről most döntenek. Ezzel a pénzintézet egy fontos igényt elégít ki az önkormányzat partnereként.

Békéscsaba a bank második otthona

Puskás András vezérigazgató-helyettes azt mondta: Békéscsaba az MBH Bank második otthona. A Csaba Centerben található szolgáltató központban több mint 600-an dolgoznak, ezzel a város második legnagyobb munkáltatója, illetve ezzel párhuzamosan egyik legnagyobb adófizetője is. A kapcsolat 18 éves múltra tekint vissza, és most 

az eddig is szoros együttműködést még szorosabbra húzzák.

Ismertette, hogy tavaly fogadták el a pénzintézet önkormányzati üzletágra vonatkozó stratégiáját, amely szerint megcélozzák a legnagyobb önkormányzatokat, partnerségre hívva őket. Nem csak egy banki, pénzügyi szolgáltatói együttműködésre törekszenek, szeretnének jelen lenni a város életében. A lakosság kiszolgálása érdekében négy további, készpénzfelvételre és befizetésre is lehetőséget adó automatát helyeznek ki, így összességében tíz lesz Békéscsabán.

Fontosak a személyes kapcsolatok

A városban négy fiókkal rendelkeznek, ezek nemcsak megmaradnak, hanem meg is újulnak. Kiemelte, hogy az MBH Bank rendelkezik a legnagyobb fiókhálózattal – mintegy 400 fiókkal van jelen –, és miközben törekszenek a digitális ügyfélkiszolgálásra, nagy hangsúlyt fektetnek a személyes kapcsolatokra is, amelyek szerinte nem helyettesíthetők semmilyen eszközzel.

Marad a szolgáltatói központ Békéscsabán

Beszélt arról, hogy Békéscsaba mellett 19 önkormányzat számláját vezeti a bank Békés vármegyében, ezzel pedig ebben a tekintetben piacvezetők a térségben. Fontosnak nevezte ő is a társadalmi szerepvállalást, amely a múltban is erős volt: segítették, segítik a női kézilabda-, a női röplabda- és a futballcsapatot egyaránt. A szolgáltatói központ is marad Békéscsabán, a bevásárlóközponttal tavaly kötötték meg az újabb öt évre szóló megállapodást.

Békés vármegyében az MBH Bank több ezer vállalati ügyféllel és több tízezer lakossági ügyféllel rendelkezik, és tovább erősítenék a jelenlétet – folytatta Puskás András. A vezérigazgató-helyettes hozzáfűzte, hogy a bank stratégiai időtávon belül nemzetközi szereplővé kíván válni, szerte a Kárpát-medencében jelen lenne.

Az eseményről készült videót itt nézheti meg:

 

 

Békéscsaba MBH Bank Békés vármegye
Kapcsolódó cikkek