BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vitézy Dávid azt állítja, hogy újabb vonatkisiklás történt a Keleti pályaudvaron – fotók

A baleset miatt fennakadások vannak a vonatközlekedésben. A Keletinél augusztus végén már kisiklott egy szerelvény, akkor a teljes pályaudvart le kellett zárni. Ezúttal egy mozdony járhatott szerencsétlenül.

Ma reggel újabb kisiklás történt, ismét a Keleti pályaudvaron – írta ki hétfő reggel közösségi oldalára Vitézy Dávid.

máv
Vitézy Dávid azt állítja, hogy újabb vonatkisiklás történt a Keleti pályaudvaron / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság (illusztráció)

A fővárosi önkormányzati képviselő szerint a balesetben egy mozdony érintett, és ez okozza a MÁV által frissen bejelentett zavarokat a pályaudvar működésében. Az ugyanakkor hozzátette, hogy a történtek pontos okát nem lehet még tudni.

Azt is megjegyezte viszont, hogy a nyár végi eset után „illene igen gyorsan magyarázatot adnia a MÁV-nak arra, hogy történhetett ez meg ismét ugyanott”. Megnyugtató azonban, hogy személyi sérülés nem következett be – Vitézy Dávid tudomása szerint.

A politikus fényképeket is megosztott a mozdony kisiklásáról a bejegyzésében.

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a MÁV hétfő kora reggel a Mávinform Facebook-oldalán arról tájékoztatott, hogy műszaki ok miatt a Keleti pályaudvaron 15-20, esetenként 20-30 perces késéssekkel közlekedhetnek egyes vonatok. Hogy a megjelölt műszaki ok a mozdony kisiklására vonatkozott-e, az nem derült ki.

A nyári eset, amelyre Vitézy Dávid utalt, még augusztus végén következett be. Akkor a vasárnap este Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity siklott ki a Keleti pályaudvar közelében. A szerencsétlenül járt szerelvény hét kocsiból állt, ebből öt siklott ki. Személyi sérülés nem történt. Az incidens oka egyértelműen váltóhiba volt. Szinte azonnal sokszereplős vizsgálat kezdődött, az eset részletes feltárása később várható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.