BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tölgyessy: mélyen antiparlamentáris a nemzeti csúcs

Tölgyessy Péter szerint a miniszterelnök által kezdeményezett hétvégi nemzeti csúcs "mélyen antiparlamentáris" megoldás. A politikai elemző erről a 16. alkalommal megrendezett, a gazdasági vezetők és a politikusok, politológusok fórumául szolgáló vezérigazgató-találkozó nyitónapján beszélt szerdán a Győr-Moson-Sopron megyei Röjtökmuzsajon.

Tölgyessy Péter kifejtette: Gyurcsány Ferenc ezzel a lépéssel elérte, hogy megvívhatja következő csatáját. A miniszterelnököt kalandornak nevezte, aki "ügyes vagánysággal" a válság összes felelősségét magára veszi, majd most a nemzeti csúcstalálkozón próbálja azt szétteríteni. Általános tapasztalat azonban, hogy a demokratikus országokban, ha válság van, azt hetven százalékban a kormányon verik le - hangoztatta.

Tölgyessy Péter egyetértett azzal, hogy az előrehozott választásnak most nagy a kockázata - írja a Hírszerző az MTI alapján. Ezzel összefüggésben arról a megfigyeléséről beszélt, mintha Orbán Viktor félne a lehetőségtől, mintha pontosan tudná, micsoda felelősség most Magyarország vezetőjének lenni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.