BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapesti ’S-bahn’ - Legyen, vagy sem?

Szakmai és civil vitára bocsátották ma a budapesti elővárosi vasúthálózat koncepciótervét és részletes megvalósíthatósági tanulmányát

Szakmai és civil vitára bocsátották ma a budapesti elővárosi vasúthálózat koncepciótervét és részletes megvalósíthatósági tanulmányát - tudtuk meg Fazakas Orsolyától, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetőjétől.

A komplex közlekedésfejlesztési szemlélet előnyeit, és az agglomerációra is kiterjedő kötöttpályás fejlesztési elképzelések hiányát felismerve, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Budapesti Közlekedés - Szervező Kht. közös megbízással készítette el a közlekedésfejlesztési elképzeléseket keretbe foglaló elővárosi közlekedésfejlesztési stratégiai tervet („Az ’S-bahn’ rendszerű gyorsvasúti közlekedés kialakítása és a budapesti elővárosi vasúthálózat fejlesztése” címen) és a fejlesztések I. ütemét (2013-ig tartó időszak) megalapozó részletes megvalósíthatósági tanulmányt.

Ezen átfogó munkák képezik a budapesti elővárosi közlekedésfejlesztési lehetőségek komplex vizsgálatát és minden további elővárosi fejlesztés alapjául szolgálnak.

A beérkezett észrevételek, vélemények alapján idén nyáron megtörténik a tanulmányok véglegesítése. A budapesti elővárosi vasúti közlekedés fejlesztésének következő lépése a megvalósításra kijelölt projektek engedélyezési terveinek és kiviteli tenderdokumentációinak összeállítása, melyek előkészítést a NIF Zrt. megkezdte. A tervezőket  közbeszerzés keretében választják ki a harmadik negyedévben. A tanulmányok a NIF honlapján megtalálhatóak és letölthetőek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.