BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több marad a munkavállalóknál

Az uniós tagállamok többsége vezetett be a válság hatására a magyar parlamentben ma tárgyalthoz hasonló, a munkát terhelő adókat csökkentő intézkedéseket.

Ezek azonban az esetek többségében a jóváírások és egyéb kedvezmények kibővítését jelentették, nem pedig a személyi jövedelemadó kulcsok mérséklését - írja az Eurostat legfrissebb jelentésében, amelyet ITT elolvashat.

A 2008 második felétől a tagállamokban elfogadott adóváltoztatásokat áttekintő Európai Bizottság ezt azzal magyarázza, hogy mivel az ilyen kedvezmények főleg az alacsony jövedelműeket érintik, nagyobb a hatásuk a fogyasztás élénkítésében.

Hazánkon kívül az szja-kulcsok némelyike Ausztriában, Finn-, Francia-, Német-, Lett-, Lengyel-, Svédországban és Litvániában csökkent. Ausztria azonban a legjobban keresők esetében emelt is rátán, miközben számos, pótlólagos kedvezményt vezetett be a gyermeket nevelők számára.

Francia-, Svéd-, és Németországban a mérséklések egyaránt csak a legrosszabbul keresőkre vonatkoztak, bár Berlin további könyítésként a sávhatárokat is kitolta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.