BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Garancia a lakáshitelekre: Már előre készültek a bankok

Több ezren érdeklődtek a lehetőségeikről a nagyobb piaci szereplőknél

Egyeztetést tartottak kedden a Pénzügyminisztérium, a hitelintézetek és a Magyar Bankszövetség képviselői a nehéz helyzetbe került lakáshiteladósokon segíteni hivatott, állami garanciáról rendelkező törvény végrehajtásáról.

A jogszabályra hétfőn bólintott rá az Európai Unió, ám a hitelintézetek nem vártak a jóváhagyás megérkeztéig: többen már az eredeti változat ismeretében megkezdték a felkészülést.

Az ügyfelek részéről mindenesetre jelentős az érdeklődés mind a hamarosan elérhető állami garancia, mind a bankok által kínált saját lehetőségek iránt: a nagyobb szereplők szerint az általuk kínált fizetési könnyítéseket már több ezren vették igénybe, hiszen az emelkedő kamatok és a kedvezőtlenül alakuló árfolyamok miatt sokan kerültek nehéz helyzetbe.

A bankok szerint ugyanakkor az ügyfeleket elsősorban az érdekli, hogy megoldást találjanak problémájukra, és nem az, hogy milyen csatornán érkezik a segítség.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.