BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszáz millióra büntették az MTelekomot

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerdán 200 millió forintos bírságot szabott ki a Magyar Telekom Nyrt.-re – értesült a Pénzcentrum.hu.

Szerdán tárgyalta a GVH az MTelekom fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat ügyében. A GVH hivatalos közleményt nem adott ki, a Pénzcentrum értesülései szerint azonban a távközlési vállalat 200 milliós bírságra számíthat.

Az MTelekom nem kívánta kommentálni a sajtóértesüléseket, a társaság a hivatalos versenyhivatali tájékoztatás közzétételéig nem kíván reagálni a hírre.

A GVH 2010. január 18-án versenyfelügyeleti eljárást indított a Magyar Telekom Nyrt. ellen, mert nevezett vállalkozás 90 napig - 2009. október 2-től 2009. december 30-ig - -90 Golf, 90 nyertes- szlogennel népszerűsítette sms-kvízjátékát, melynek keretében feltételezhetően hiányos, illetve egyéb módon megtévesztő reklámeszközöket alkalmazott a játékban való részvételről, és a nyerés feltételeiről. Ezen felül a Magyar Telekom Nyrt. az általa küldött sms-ekkel agresszív módon buzdította az ügyfeleket a játékban való részvételre, valamint a játék folytatására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.