BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország a piac szerint már bóvli?

Megtörhet az emelkedés a nemzetközi piacon, miközben az EU periferiális országai nagyon sérülékenyek. A forint jól bírja a kedvezőtlen híreket, de a magyar devizás kötvények alapján Magyarország már bóvli kategóriában van - írja Faragó Ferenc, a Concorde VM tanácsadója.

A fejlett részvénypiacok középtávú emelkedő trendben vannak 2009 márciusa óta – írja Faragó Ferenc a Concorde VM alapjának tanácsadója a Concorde Facebook oldalán. Ezen belül a mostani emelkedő szakasz - amiben vagyunk -, 2010 szeptember elején indult, a nagy 2010 május-augusztus közötti korrekció után (Standard & Poor’s 17 százalékot esett).

Mivel ez az emelkedő szakasz már nem friss, van optimizmus és elég sokat mentek benne a vezetők és az indexek, egyre növekvő az esélye, hogy majd valamikor újabb korrekciós fázis jön, de mivel az elindulásának - talán a DAX "behalt felfelé kitörést" kivéve - nincsen világos jele, és mintha túl sokan várnák, azt sem lehet kizárni, hogy előtte még begyorsul a mozgás felfelé – írja Faragó Ferenc. Hihetetlenül leült decemberre a volatilitás, ennek növekedésére lehet számítani januárban – fejezi be nemzetközi kitekintését az elemző.

EU perifériás részvénypiacokon drasztikus alulteljesítést látni, jó ha a sávban maradnak az indexe. Ha a környezet elromlik nagyon sérülékenyek lehetnek – figyelmeztet a Concorde VM alapjának tanácsadója.

Fejlődő részvénypiacokon 2010 novembere óta alulteljesítést látni. „Nagy dráma azért nincs, könnyen felállhatnak” – vélekedett Faragó. Kína totális kakukktojás – folytatja -, optimizmus ellenére növekvő relatív gyengeség látható.

Főbb nyersanyagok piacán egyelőre „erő van”, a réz abszolút rekordon áll, arany is majdnem rekordon, az olaj pedig kétéves csúcson tartózkodik.

EU-perifériás kötvényeket „bóvli-világ”-nak nevezi Faragó Ferenc, eső trend (hozamban emelkedő) látható. A helyzetet egyszóval „ramaty”-nak értékeli a tanácsadó.

Magyarországot ugarnak nevezi Faragó, ahol a kötvénypiacon eső trend látható, a hozamok éves csúcson vannak, illetve annak közelében. Kiemelte: a devizás kötvények alapján Magyarország már bóvli kategóriában van. A forint teljesítményét semlegesnek értékeli Faragó, aki szerint a hazai deviza a „rossz híreket jól bírja”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.