BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A 3M járműipari együttműködést keres

Az idén ismét eljuthat a gazdasági világválság előtti szintre a 3M Hungária Kft., ennek érdekében dinamikus, 15 százalékos árbevétel-növekedést terveznek ez évre – mondta Mats Lennart Friberg, az amerikai 3M (Minnesota Mining and Manufacturing) magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója a hazai cég 20 éves fennállása alkalmából rendezett eseményen. Hozzátette: keresik a lehetőségét annak is, hogy miként tudnának más Magyarországon működő cégekkel közös tevékenységbe fogni, elsősorban a járműipar területén. A távirati iroda tudósítása szerint az ügyvezető igazgató ezek között megemlítette a Daimler, a BMW és a Suzuki nevét.

A magyarországi leányvállalat árbevétele tavaly elérte a 6,1 milliárd forintot, ez 2,2 százalékkal haladta meg az előző évit. Ám ez a mutató még mindig 17 százalékkal marad el a gazdasági válság előtti időszak magyarországi forgalmától.

A 3M cégcsoport magyar leányvállalatánál a múlt évben nagy hangsúlyt fektettek a költséghatékony működésre és az értékesített termékek portfóliójának kezelésére. Így a cég adózás előtti eredménye 35 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Ez azt jelenti, hogy a nyeresége már megközelítette a gazdasági válság előtti szintet. A 3M üzemi eredménye 2010-ben az értékesítési forgalom 15 százaléka, azaz mintegy 900 millió forint volt. Így a tőkehatékonyság 2009-hez képest 2-3 százalékkal javult a cégnél.

Az amerikai csoport különböző ipari, többek között járműipari, az egészségügyi, az elektronikai, a kommunikációs s az irodai területen, valamint a biztonságtechnikai megoldások területén gyárt fogyasztási cikkeket. Tavalyi bevétele 26,6 milliárd dollár volt, ez mintegy 9,6 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.