BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhe mínuszban a BÉT - a forint is gyengülhet ma

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,15 pontos csökkenéssel, 21.708,55 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,07 százalékkal gyengült. Az elemzők enyhe forintgyengülést várnak szerdán.

A vezető részvények közül egyedül a Mol papírok árfolyama esett, 0,17 százalékos mínusszal 20380 forinton áll valamivel fél tíz előtt. Az MTelekom papírok kurzusa 0,55 százalékkal 541 forintra emelkedett, az OTP-é 0,19 százalékkal 5550 forintra emelkedett. A Richter részvények árfolyama 0,22 százalékos plusszal 37095 forinton áll.

Somi András, a KBC Securities vezető elemzője úgy véli, hogy a nulla körüli nyitás után hullámvasútra kerülhetnek a részvények a BÉT-en, miután "az amerikai adósságválsághoz köthető lövészárok megmerevedett". Szerda délután nem várható új makrogazdasági adat az Egyesült Államokból, a Fed este nyolckor publikálja a bézs-könyvet, de ez már sem a BÉT-re, sem a nyugat-európai tőzsdékre nem hat.

A forint mind az euróval, mind a svájci frankkal szemben kissé gyengülhet szerdán - jelezte Somi András.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír elemzője szerint
bár a világ piacait látványosan nem aggasztja az amerikai adósságplafon kálvária, de a részvények árfolyamának emelkedésére kevés esély látszik. Ennek megfelelően a BÉT-en is "enyhe csordogálás" képzelhető el, nulla körüli nyitással, a nap folyamán alacsony forgalomra és hullámzó árfolyamokra lehet számítani.

Folytatódhat a sávkereskedés a hazai piacon, amíg az amerikai adósságplafonnal kapcsolatban nem sikerül megegyezni, bizonytalanság szele lengheti körül a tőzsdéket - közölte Varga Zoltán. A QUESTOR Zrt. elemzője úgy látja, hogy a vezető részvények közül az OTP, és a Mol lehet leginkább érzékeny az esetleges hangulatváltozásokra. A forint árfolyama az euróval szemben stabilizálódni látszik a 267-271-es sávban.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 144,66 pontos, 0,66 százalékos csökkenéssel, 21.724,70 ponton zárt kedden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.