BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elment az év fele: Zalában már aratnak

Zala megyében az őszi árpa közel 30 százalékát learatták, és július elején megkezdődik az őszi búza aratása is - tájékoztatta Fentős János, a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának osztályvezetője csütörtökön.

A közel 27 ezer hektáron elvetett őszi búzából hektáronként 4,4 tonna átlaghozamra számítanak. Az őszi árpát eddig mintegy 1.200 hektáron aratták le, a hektáronkénti átlagtermés 4,3 tonna volt, meghaladta a tavalyi hozamot.

Magborsóból hektáronként átlagosan 1,6 tonna termett, a 85 hektár egyharmadán végeztek a munkákkal. A 15 ezer hektáron elvetett repce aratása is megkezdődött a megyében, a pár száz hektárnyi területen a hektáronkénti termésátlag 2 tonna volt.

Több mint 10 ezer hektárnyi területen tavaszi búzát, rozst, tritikálét, tavaszi árpát, zabot kell még a nyáron learatni Zala megyében.

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.