BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A görög tengerpartig bővíthetik a Budapest-Belgrád gyorsvasutat

Decemberben Belgrádban tartják meg a közép- és kelet-európai államok kormányfőinek csúcstalálkozóját, az összejövetel megszervezésében Kína és Szerbia közösen vállalnak szerepet - erről állapodott meg Tiencsinben Li Ko-csiang kínai és Alekszander Vucsics szerb kormányfő - írtaaz újvidéki Magyar Szó.

A kínai kormány vezetője mintegy harminc év után látogat újra Szerbiába - persze a nyolcvanas években még Jugoszláviáról volt szó. A találkozón arról is megállapodás született, hogy a kínai kormányfő decemberi látogatása során Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel közösen aláirják a Belgrád és Budapest közötti gyorsvasút kiépítéséről szóló háromoldalú szerződést. 

A kínai kormányfő arról tájékoztatta szerb kollégáját, hogy az Antonisz Szamarasz görög miniszterelnökkel folytatott egyik beszélgetése során megállapodtak abban, hogy Szalonikiig kibővítsék a Belgrád és Budapest közötti vasútvonalat. Ha erre valóban sor kerül, akkor a legnagyobb szerbiai infrastrukturális projektről beszélhetünk - jegyezte meg Vucsics.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.