BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Álomnappali széles sávon

Az utóbbi egy évben több mint duplájára, 81 ezerről 184 ezerre nőtt Magyarországon az ADSL alapú szélessávú internetre előfizetők száma. Az összes hozzáférésen belül ma már 33 százalékos az infosztrádához ilyen módon hozzáférők aránya, miközben tavaly még nem érte el a 20 százalékot. A piacvezető Axelero részesedése az ADSL-előfizetésekben 60 százalék körüli - jelentette be legutóbbi tájékoztatóján Simó György, a cég vezérigazgatója. Hozzátette: 2008-ra várható a magyar szélessávú internetpiac életgörbéjének csúcspontja, akkorra a hozzáférések száma eléri a 800 ezret.

Az ADSL-szolgáltatást 2001 februárjában elsőként bevezető Axelero Rt. számításai szerint október végére kapcsolhatja be a százezredik ügyfelet. A fontos mérföldkőhöz érkező előfizető a szélessávú internetes hozzáférés mellett egy többmillió forint értékű digitális álomnappalihoz is jut, az internetszolgáltató partnerei révén. Az Axelero ugyanis felkérte a hazai informatikai és híradás-technikái piac képviselőit, hogy a Rendezd át az életed! felhívás jegyében a legújabb technológiákat felvonultató eszközökkel rendezzék be a százezredik Axelero ADSL-előfizető nappaliját. Ehhez jön még a Tv 2 Laktérítő című műsora, amely a készülékek által képviselt innovatív szellemben rendezi be az előfizető szobáját.

Mit tud a magyar digitális álomnappali? A szélessávú internetkapcsolaton érkező jelet a Cisco Systemshez tartozó Linksys vezeték nélküli eszközei osztják szét egy HP multimédiás számítógép, a munkahelyre is bevihető notebook és egy univerzális zsebszámítógép között. Így nincs fehér műanyag fali csatorna a falon, és nem tekeregnek vezetékkötegek a szőnyeg alatt.

Az internetről letöltött zenék és képek a vezeték nélküli médiaadapteren keresztül jutnak el a Samsung házimozi rendszeréig, amelynek műsorát egy 125 centiméteres képátlójú Samsung DLP projektoros televízió jeleníti meg. Ugyancsak vezeték nélkül folyhatnak a számítógépes játékcsaták a drót nélküli játékadapter segítségével. Az álomnappalihoz nélkülözhetetlen egy digitális fényképezőgép is, amellyel az elkészült képeket a tévékészülék óriási képernyőjére vetíthetjük, vagy kinyomtathatjuk a HP fotónyomtatóján, feltölthetjük az internetre, hogy megmutathassuk ismerőseinknek, esetleg elküldhetjük a világ bármely pontjára a szélessávú kapcsolat segítségével.

A számítógéphez csatlakozik egy vezeték nélküli webkamera, amelynek segítségével úgy beszélgethetünk az interneten keresztül, hogy közben nemcsak hall, de lát is minket partnerünk. A jövő nappalijában minden mindennel kapcsolatban áll, a hang, a kép, a film és más információk drót nélkül közlekednek a különböző készülékek között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.