BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Digitális jövő a British Museumból

Teremtsük meg közösen a jövőt! - ezzel az üzenettel mutatta be a közelmúltban a legújabb termékeit a dél-koreai Samsung Electronics Londonban. Az emberi kapcsolatok átalakítását ígérő videokommunikáció korszakának eljövetelét meghirdető nagyszabású road-show keretében a több száz meghívott egyebek között megismerkedhetett a cég legújabb mobiltelefonjaival, digitális televízióival, házimozirendszereivel, iroda- és számítástechnikai újdonságaival. Hamarosan beköszönt a videokommunikáció korszaka, mely alapvető változásokat hoz majd az emberi kapcsolatok megteremtésében és ápolásában.

A Samsung a videokommunikáció korszakához vezető utat öt fontos elem köré csoportosítja - a pillanat megragadása, a kép megjelenítése, a tárolási kapacitás, az adatfeldolgozás és a kapcsolat megteremtése - emelte ki beszédében Dzsong-Jongjun a Samsung Electronics vezérigazgatója, aki egyben a Samsung-csoport alelnöke is.

Kiemelte, a cég a technológiai ipar számos területén mondhatja már magát piacvezetőnek, s a továbbiakban is ilyen pozíció elérésére törekszik, de a jövő már nem a mindenáron való piaci részesedés növelését jelenti. A számtalan termékújdonság közül figyelemre méltó volt, hogy az idén már a dél-koreai cég is megjelent bluetoothos mobiltelefonjával. A mobiltelefonpiacra néhány éve berobbant Samsung európai vezetése tavaly az akkori legújabb modellek frankfurti bemutatóján még meglehetős fenntartásokkal nyilatkozott a vezeték nélküli adatátviteli technológiáról, a távolabbi jövőbe helyezve a cég ezzel kapcsolatos konkrét termékfejlesztéseit.

A termékújdonságok között számos rekordot is felsorakoztatott a cég, ilyen a világ legnagyobb (80 colos) plazma-, illetve (57 colos) LCD-televíziói, az 1,8 kilogrammos kisméretű noteszgép, valamint a világ legkisebb multifunkciós nyomtatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.