BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Javított a Juniper

Tovább növelte piaci részesedését a titkosított virtuális magánhálózatok (SSL-VPN) és a behatolásjelző és -megelőző megoldások piacán az amerikai központú Juniper Networks - derül ki az Infonetics piackutató cég legfrissebb jelentéséből. A hálózati és biztonsági megoldásokat gyártó társaság SSL-VPN piaci részesedése az év első három hónapjában mért 45-ről a harmadik negyedév végére 57 százalékra nőtt. A szegmens éves forgalma 2007-re elérheti a 2003-as több mint ötszörösét, közel félmilliárd dollárt - állítják a tanulmány szerzői. A behatolásjelző és -megelőző rendszerek területén a Juniper piaci részesedése 37 százalékos az Infonetics adatai alapján.

A nagy- és a kisvállalatoknál egyaránt a többrétegű informatikai védelmi megoldás kialakításával lehet a leginkább növelni az adott szervezet biztonságát - nyilatkozta a Világgazdaságnak Peter Crowcombe, a Juniper Networks regionális marketingigazgatója. A társaságnál ezért a tűzfalak és a virtuális magánhálózatok integrálása mellett döntöttek, így egyaránt képesek védelmet nyújtani az átjáróknál (gateway) - amikor a céges hálózat találkozik a világhálóval - és a földrajzilag elosztott vállalati rendszereknél. Jelenleg és a közeli jövőben mindenképpen a vírusok és a különböző internetes férgek jelentik a legnagyobb fenyegetést a virtuális térből a vállalatok számára - véli Peter Crowcombe. A jövőben azonban egyre komolyabb problémát okozhatnak az egyelőre kevesebb szervezetet fenyegető elosztott szervertúlterheléses támadások (distributed denial of service - DdoS) is - tette hozzá a Juniper munkatársa.

A vállalatok számára azonban az egyik legkomolyabb kockázati tényezőt a személyi számítógépeken futó alkalmazások nyitottsága és azok használatának módja jelentheti. Gyorsan nő azon felhasználók száma ugyanis, akik a hagyományostól eltérő módon - infravörös vagy USB porton, bluetoothon keresztül, esetleg wi-fi technológiával - kapcsolódnak a vállalati rendszerekhez. Ezek mind potenciális veszélyforrásokat jelentenek, hiszen a kapcsolat az elterjedt tűzfalmegoldások megkerülésével jön létre.

A vállalati it-rendszereket fenyegető problémákra a legjobb megoldás az lehet, ha a hálózat szívében teremtik meg a biztonságot úgy, hogy ellenőrzik a felhasználók közti és az üzleti szempontból kritikus, érzékeny tartalmak felé történő adatáramlást. Ezt úgy lehet elérni, ha a tűzfalat a vállalati hálózat határvidékéről a központba telepítik - mondta el Peter Crowcombe. Így biztonsági szempontból tagolni lehet elérésüket - lesznek felhasználók, akik csak a pénzügyi rendszert vagy csak az értékesítést érhetik el. Ezáltal ha valamelyik területen biztonsági problémát észlelnek, az könnyen elzárható a többi felhasználótól és a kritikus rendszerektől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.