BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Navigációs térkép Magyarországról

Az amerikai digitális térképgyár, a Navteq elkészítette Magyarország első, kifejezetten autók tájékozódását támogató navigációs térképét. Bár már korábban is készültek az országról digitális térképek, az autóba épített gyári navigációs rendszerekhez eddig nem volt ilyen hazánkról - adta hírül a Yahoo News.

A Navteq új termékén az ország összes főbb útvonala és térsége megtalálható, több mint 12 ezer kilométernyi hazai úton tájékozódhatunk segítségével. A térkép Budapesttel kiemelten foglalkozik: részletesen tartalmazza a főváros és szűk környezetének (Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Gyál, Halásztelek, Kerepes, Kistarcsa, Nagykovácsi, Pécel, Pilisborosjenő, Solymár, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Törökbálint és Üröm) úthálózatát. Ezenkívül országos szinten több mint 1100 kiemelt pontot is megtalálhatunk rajta, például éttermeket, hoteleket, múzeumokat és benzinkutakat. A Navteq térképe most az autógyárakhoz kerül, ahol beépítik a navigációs rendszerrel ellátott drágább modellekbe. (Az autós navigációs rendszerek lényege, hogy a műholdas rendszer jelei alapján meghatározzák autónk helyzetét, sőt a pillanatnyi pozíció és az úti cél ismeretében útvonalat is ajánlanak a vezetőnek.)

A chicagói székhelyű és már 20 országban jelenlévő Navteq nagy lehetőséget lát térségünk piacában a gazdasági növekedés és a turizmus élénkülése miatt. Cseh-, Görögország és Szlovákia után így hazánk már a negyedik kelet-közép-európai ország a sorban, év végéig pedig Horvát-, Lengyelország, Szlovénia és a balti országok térképét is elkészítik a legfontosabb utakról. Az új térképek szervesen kapcsolódnak a már meglévőekhez, így néhány gombnyomással Barcelonából Debrecenbe navigálhat majd minket a most Magyarországgal bővített rendszer. (vg)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.