BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödő akkuk

Fontos mérföldkőhöz érkezett a mobil számítógépek akkumulátor-élettartamának hosszabbításával foglalkozó, az egész világra kiterjedő iparági csoportosulás (EBL-WG). Vezetői bejelentették, hogy kezdeményezésük révén ma már évente átlagosan több mint hatmillió alacsony energiaigényű kijelzőpanelt (három vagy kevesebb wattal) szállítanak a világon, amely a 2004-es évre becsült noteszgépszállítmányok 12 százaléka.

A kezdeményezés tavalyi elindulása óta az átlagos kijelzőpanelek energiaigénye 4,3-4,5 wattról 3 és annál alacsonyabb wattértékre csökkent, amely az akkumulátoroknál 60 perc többletidőnek felel meg. Az EBL-WG célja, hogy 2005-re 10 millióra nőjjön a 3, illetve kevesebb watt energiaigényű panelek száma, ami az adott évre becsült teljes notebookszállítmány hozzávetőlegesen 20 százaléka lenne. A mobil számítógépek különböző egységei közül a kijelző alrendszer igényli a legtöbb energiát. Máig több vállalat is csatlakozott az EBL-WG kezdeményezéséhez, többek között az ATI Technologies Inc., BIC, Infineon, Millennium Cell Inc., Motorola Energy Systems Group, O2Micro és a Sion Power. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.