BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mozgó mobiletikett

Váljon társadalmi mozgalommá a közlekedési telefonkultúra tudatos formálása - kezdeményezi a civil kezdeményezésre létrejött és hétezer tagot számláló Közlekedéstudományi Egyesület (KTE). Ennek érdekében "mobiletikettet" dolgoztak ki.

A KTE szerint a mobiltelefon-szolgáltatás robbanásszerű itteni bővülését nem követi a megfelelő tájékoztatás az eszköz kulturált használatának módjairól, közlekedésbiztonsági kockázatairól. Magyarországon az elmúlt öt év alatt 700 százalékkal, több mint 8 millióra nőtt az aktív mobiltelefonok száma. Így a régi mondást, amely szerint "mindenki közlekedik", mára úgy kell aktualizálni: "mindenki közlekedik és telefonál" - vélik az egyesületnél.

A mobilkészülékek kezeléséhez egyre nagyobb figyelemre van szükség. A "mobil" ugyanis már ma sem, de a jövőben még kevésbé csak távbeszélő készülék, hanem - SMS, MMS, WAP, s egyre újabb és újabb funkciói révén - személyes navigátor, telefax, fényképezőgép, hírszolgáltató, banki s egyéb ügyeinket intéző, szórakoztató- és munkaeszköz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.