BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Okos mobilok

Több mint négyszeresére nő a következő öt évben az okos mobiltelefonok értékesítéséből származó bevétel. A londoni székhelyű Arc Group piackutató cég adatai szerint 2009-ben várhatóan már 129 millió darab okos mobilt adnak majd el. Az idén az előrejelzések szerint 27,6 millió ilyen készülék talál gazdára, amely 89 százalékos növekedést jelent 2003-hoz képest. A gyártók sorra hozzák ki egyre újabb, az elektronikus levelezésre, zenehallgatásra, fényképek továbbítására vagy akár televíziózásra is alkalmas készülékeket, hogy növeljék értékesítésüket a szinte teljesen telített amerikai és európai piacokon.

Míg tavaly az okos telefonok aránya az eladott mobilkészülékeken belül 3 százalék körüli volt, addig 2009-re ez az érték elérheti a 16 százalékot. A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a finn Nokia várakozásai szerint 2008-ra már az eladott készülékek egynegyede okos telefon lesz. Ebben az évben várhatóan az ilyen típusú készülékek 37 százalékát Ázsiában, 27 százalékát Európában 25 százalékát pedig Észak-Amerikában adják majd el, 2009-re azonban az Arc Group előrejelzése szerint az európai értékesítés meghaladja majd az ázsiait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.