BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szupergyors lesz a mobilletöltés

A közelmúltban mutatta be a svéd Ericsson a mobil szélessávú internetre fejlesztett nagy sebességű letöltési megoldását (High Speed Downlink Packet Access - HSDPA). A harmadik generációs WCDMA-technológiára kifejlesztett HSDPA jelentősen megnöveli a mobil letöltési sebességét, elérve akár a 14 megabit/s-ot is - ezzel mintegy megháromszorozza a rendszer kapacitását.

A harmadik generációs mobilhálózatok és a laptopok terjedésével megnő az igény a mobil szélessávú hozzáférésre. A fejlesztők szerint a nagy területet lefedni képes WCDMA-hálózatok már ma is kecsegtető üzleti lehetőséget kínálnak a szolgáltatóknak. A WCDMA szélessávú internet-hozzáférés lehetővé teszi az időbeli és helybéli kötöttségtől mentes munkavégzést, egyszerűsíti a vállalati kapcsolattartást a modern hordozható eszközök, noteszgépek, kézi számítógépek használatával.

Az Ericsson 2000 óta szállít WCDMA-termékeket, amelyek alkalmassá tehetők a HSDPA-szolgáltatásra. Utóbbi rendszerek 2004 második negyedéve óta működnek. Az Ericsson tervei szerint a HSDPA 2005 második felében kerül kereskedelmi forgalomba.

A technológiáról egyébként elsőként a Cannes-ban tartott idei 3G konferencián számolt be az amerikai Motorola.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.