BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb ERP-csomag

Újabb 16 magyarországi kis- és középvállalkozás kap támogatást elektronikus üzleti rendszerének korszerűsítéséhez az uniós informatikai pályázatokat elbíráló hatóság döntése értelmében. A nyertes cégek mintegy 350 millió forinthoz jutnak hozzá, így összesen 700 millió forintnyi beruházás valósulhat meg - derül ki az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) tájékoztatásából.

A nyertesek többsége integrált vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetéséhez kért és kapott támogatást.

A vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek fejlesztését szolgáló (gvop 4.1.1) pályázatok támogatására az idén 1,2 milliárd, 2006-ig pedig összesen 3,75 milliárd forint áll rendelkezésre. A pályázók legfeljebb az informatikai beruházás költségének a felét igényelhetik támogatásként.

Az integrált vállalatirányítási rendszerek esetén 10-50 millió forint közötti, a vezetői döntéstámogató és üzletiintelligencia-rendszereknél pedig legalább 8 millió, de legfeljebb 20 millió forintnyi támogatás adható.

A statisztikák szerint az uniós informatikai pályázatok közül mostanáig a gvop 4.1.1-es bizonyult a legnépszerűbbnek, összesen 203 cég nyújtott be ilyen céllal pályamunkát a pályázatokat kezelő szervezethez, az IT Információs Társadalom Kht.-hez. A vállalkozások 3,78 milliárd forintnyi támogatást igényeltek, amely csaknem kimeríti a 2006-ig elkülönített keretet. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.