BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödő biztonságiak

A virtuális világból érkező fenyegetések növekedése kedvező hatással volt az informatikai biztonsággal foglalkozó vállalatok második negyedéves teljesítményére. A világ legnagyobb informatikai biztonsági cége, a Symantec negyedével, közel 700 millió dollárra növelte árbevételét a június végén zárult üzleti első negyedévében az előző év hasonló időszakához képest. A társaság nettó eredménye még látványosabban, 70 százalékkal nőtt, elérve a 199 millió dollárt. A Symantec vállalati üzletága (vállalatvédelem, a vállalati kezelés és a kapcsolódó szolgáltatások), amelynek forgalma éves szinten 23 százalékkal nőtt a júliusban véget ért három hónapban, adta a teljes bevétel 49 százalékát. A Symantec fogyasztói üzletága hozta a teljes bevétel 51 százalékát, növekedése 28 százalékos.

A Symantec által a közelmúltban több mint 10 milliárd dollárért megvásárolt Veritas mint önálló cég forgalma a júniusban véget ért negyedévben 529 millió dollár volt, ez az előző év hasonló időszakához képest 9 százalékos növekedést jelent. Az it-biztonsági piac dinamikus bővülését mutatja, hogy csak a Symantec 274, egyenként százezer dollárt meghaladó értékű szerződést kötött a júniusban zárult negyedévben, közülük 15 értéke az egymillió dollárt is meghaladta.

Látványos hatékonyságjavulást ért el a második negyedévben a McAfee, amely négyszeresére, 42 millió dollárra növelte nettó eredményét az időszakban. A társaság árbevétele tíz százalékkal, 245 millió dollárra emelkedett. Különösen az online szolgáltatások területén volt látványos a fejlődés, az ágazat bevétele 90 százalékkal nőtt, miközben a negyedévben 2,1 millió új előfizetőt regisztráltak, így az előfizetők száma mostanra több mint 13,1 millió. A McAfee-nél a harmadik negyedévre 225-245 millió dolláros árbevétellel számolnak, az egész évre pedig 980 millió-egymilliárd dolláros forgalmat terveznek a cégnél.

A Trend Micro nettó eredménye az első fél évben 22 százalékkal, 8,49 milliárd jenre (76,41 millió dollár) nőtt az előző év ugyanazon időszakához képest, és hasonló mértékben bővült a cég bevétele is, elérve a 34,49 milliárd jent.

Rekordforgalomról számolt be második negyedévre vonatkozóan az egyik vezető európai biztonságimegoldás-szállító, a finn F-Secure is. A vállalat bevétele éves szinten több mint 26 százalékkal, 14,7 millió euróra nőtt a második negyedévben. Különösen jól teljesített a cég internetszolgáltatói üzletága, amelynek forgalma 87 százalékkal nőtt 2005 második negyedévében. A társaság már 63 szolgáltatóval együttműködve kínál internetes biztonsági megoldásokat. A programban részt vesz a vezető hazai internetszolgáltató, a T-Online is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.