BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
BYD

A BYD arra számít, hogy gyorsan növelni fogja eladásait Németországban

Az elektromos autókra bevezetett importvámok nem tartóztatják fel a kínai nyomulást Európában. A BYD közölte, hogy gyors terjeszkedést kíván végrehajtani Németországban.

A BYD kínai elektromos autógyártó arra számít, hogy hat hónapon belül fellendíti az eladásokat Németországban - mondta Stella Li ügyvezető alelnök egy szombaton megjelent interjúban.

BYD
Gyors terjeszkedést vár a BYD Németországban / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A BYD kevesebb mint fél éven belül megvetné a lábát Németországban

 - mondta Li a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című lapnak.

Az alelnök kritizálta a Kínában gyártott elektromos járművekre (EV) a jövő hónaptól kivetendő európai uniós vámokat, amelyeket Németország ellenzett. Hozzátette, hogy a BYD 2025 végéig megkezdené az autógyártást Magyarországon. 

Úgy gondolom, hogy fontos piaci szereplővé válunk itt Európában

 - mondta a FAS-nak az október 14-én kezdődő Párizsi Autószalon előtt. Közölte, hogy a német értékesítési csapatokat bővítik, hogy megnyerjék a fogyasztók bizalmát; a vállalat stratégiája a hosszú távú jelenlét megalapozása. 

Az értékesítési célokról nem kívánt nyilatkozni, de jelezte, hogy autóik ára 25 ezer és 30 ezer euró között alakul majd. Li szerint az európai autógyártók azért nem versenyképesek, mert nem rendelkeznek a következetes EV-politikával, és megpróbálják kizárni az egészséges versenytársakat.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.