BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobilra került a Skype szoftver

Az interneten keresztüli telefonálást (VoIP) lehetővé tevő Skype szoftver is része az E-Plus mobilszolgáltató legújabb, a harmadik generációs technológiára épülő szolgáltatásának - derül ki a Financial Times Deutschland öszszeállításából. A társaság és a Skype között létrejött megállapodásnak köszönhetően a német cég szélessávú vezeték nélküli internet-előfizetést vásárló mobil-előfizetői a VoIP szoftvert is megkapják, így havi 39,95 euróért korlátlan világhálós eléréshez és telefonálási lehetőséghez jutnak.

A tízmillió ügyfelével a harmadik legnagyobb német mobilszolgáltatónak számító E-Plus harmadik generációs mobilhálózata az idén őszre már mintegy 1300 németországi települést fed majd le.

A megállapodás fontos mérföldkő a Skype számára is, hiszen kijelöli azt az utat, amelyen folytathatja terjeszkedését, és az asztali gépek után megjelenhet a mobilvilágban is. A folyamatos fejlesztés és bővülés annál is fontosabb, mert egyre komolyabb szereplők szállnak be a szoftveres VoIP-piacra. A világ vezető szoftvergyártója, a Microsoft a múlt héten jelentette a Teleo felvásárlását, amelynek célja, hogy annak interneten keresztüli telefonos megoldását beépíthesse saját azonnali üzenetküldő rendszerébe, VoIP-szolgáltatást is kínálva ezzel. Szintén cégfelvásárlást követően jelent meg ezen a területen a Yahoo!, a világ legnépszerűbb keresőjének számító Google pedig saját megoldással, igaz, az egyelőre csak a számítógépek közötti telefonhívásokat teszi lehetővé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.