BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz arcú videojátékok

Igencsak rossz a videojátékokról kialakult társadalmi összkép - erre az eredményre jutott az TNS Infratest közvélemény-kutató cég németországi felmérése. A Financial Times Deutschlandban idézett vizsgálat szerint a megkérdezettek 77 százaléka szerint a játékok függőséget okoznak, 54 százalékuk pedig úgy véli: az ilyen programok használata elmagányosodáshoz vezet.

Miközben a válaszok 42 százaléka szerint a játékok növelik az agresszivitást, csupán 30 százalék voksolt arra, hogy szórakoztatnak. A játékokat jónak tartók aránya eközben alig 23 százalékot tesz ki. A megkérdezettek 60 százaléka szerint a programok ugyan segítenek az új technológiai vívmányok kezelésének elsajátításában, de alig 20-20 százalékuk vélekedett úgy, hogy jótékony hatással vannak az intelligenciára és a kreativitásra.

Az eredmények azért figyelemre méltóak, mert az utóbbi években nem mutatnak érdemi változást - emelik ki a szakértők. Ugyanakkor a játékosok száma és a játékok forgalma látványosan bővült: erre az évre már 30 milliárd dolláros forgalmat vár az iparág. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.