BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingyenes adatbázis-kezelÕ

Oracle Database 10g Express Edition (Oracle Database XE) néven az Oracle ingyenes, belépÕ szintÛ adatbázis-kezelÕt kínál az alkalmazásfejlesztÕknek, adatbázis-adminisztrátoroknak és a diákoknak saját alkalmazásaik fejlesztéséhez és telepítéséhez. Emellett a független szoftverszállítók és a hardvergyártók is ingyenesen forgalmazhatják alkalmazásaikkal és termékeikkel, illetve beágyazhatják azokba.

Az Oracle Database XE az Oracle Database 10g 2. változatának programkódjára épül, így száz százalékban kompatibilis az Oracle adatbázis-termékcsaládjának összes tagjával, köztük az Oracle Standard Edition One, Oracle Standard Edition és Oracle Enterprise Edition kiadással. Kicsiben lehet kezdeni, és az igények növekedésével frissíteni lehet az Oracle Database 10g-re úgy, hogy az alkalmazások átírás nélkül átköltöztethetÕk a más kiadású Oracle adatbázis-kezelÕkre.

Az Oracle Database XE ugyanazt a jól ismert SQL és PL/SQL programozási felületet biztosítja, mint az Oracle Database 10g többi verziója, de a különbözÕ fejlesztÕi csoportok igényeinek megfelelÕen más programnyelvek széles körét is támogatja. Teljes körÛ fejlesztési és üzemeltetési támogatást nyújt a Java, .NET, PHP és Windows környezetben dolgozó fejlesztÕknek. Emellett az Oracle Database XE révén a fejlesztÕk teljes mértékben kihasználhatják az Oracle HTML DB funkcióit a webes alkalmazások gyors fejlesztéséhez és rendszerbe állításához.

Az Oracle Database XE a 32 bites Linux és Windows operációs rendszereken használható, és bármely támogatott hardverplatformra telepíthetÕ. Az Oracle ingyenes, belépÕ szintÛ adatbáziskezelÕje: legfeljebb egy egymagos vagy kétmagos processzort használ; egy gigabyte alatti memóriát kezel; gépenként csak egy példányban használható; valamint összesen 4 gigabyte felhasználói adatot tárolhat. KülsÕ cégek saját termékeikkel együtt forgalmazhatják az Oracle Database XE-t, vagy beágyazhatják azokba, feltéve, hogy betartják az említett használati korlátozásokat. (VG)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.