BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ütik a Molt és a Richtert, megmakacsolta magát a 400-as euró

A romló nemzetközi hangulat a pesti tőzsdét is elérte, gyengén indult a kereskedés a hazai részvényekkel. A forint tovább gyengült az euróval és a dollárral szemben.

Az elromló nemzetközi hangulatot követve kisebb csökkenéssel rajtolt a szerdai kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. A befektetőket a technológiai szektorból, azon belül is a csipgyártók felől érkező hírek aggaszthatják, melyek tegnap az amerikai indexeket is visszafordították a csúcsszintekről. 

bét
tőzsde
Fotó: Kallus György

A BUX 0,1 százalékkal 74 666 pontra ereszkedett a nyitást követően. 

  • A blue chipek közül csak az OTP indult felfelé, a bankpapír 0,3 százalékkal 19 075 forintra drágult. 
  • A Mol jegyzése 0,5 százalékkal 2640 forintra esett, 
  • a Richter kurzusa 0,6 százalékkal 11 160 forintra csökkent. 
  • A Magyar Telekom árfolyama nem mozdult el az 1068 forintos keddi záróárról a kereskedés első perceiben.

Equilor Trader 
Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.
 

Az euró továbbra is a 400 forintos szint felett toporog, a keresztárfolyam reggel kilencig 0,1 százalékkal került feljebb, a közös európai pénzt 400,4 forintért adják a devizapiacon. A dollárral szemben ugyancsak gyengült a hazai fizetőeszköz, az amerikai pénz 0,2 százalékkal 368,1 forintra drágult. 

A befektetők a 10:30-kor kezdődő kormányinfóra figyelhetnek, ahol a kabinet gazdaságélénkítő terveiről, köztük a kkv-k támogatására indítandó Demján Sándor alapról derülhetnek ki újabb részletek. Holnap az Európai Központi Bank kamatdöntő ülést tart, elképzelhető, hogy a várható újabb kamatcsökkentés előtt a forint piacán is kivárnak a befektető. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.