BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szombat esti netláz

Üdvözöllek a Lounge-ban, a kibertér night clubjában – sokak számára meglepően hangozhat, hogy szombat estéjüket egy virtuális szórakozóhelyen töltsék el, ám úgy tűnik, egyre többen „ráharapnak” az ötletre. A Lounge-t (magyarul társalgó) korántsem lehet videojátékhoz hasonlítani, leginkább egy hagyományos szórakozóhelyhez, ahol bárki eltölthet egy estet többedmagával, persze csak virtuálisan.

Felvetődhet a kérdés, miért van szükség virtuális night clubra? A Los Angeles-i vagy a New York-i fiatalok tudják, mit is jelent egy szórakozóhelyre járni, ám mit tegyen egy fiatal, aki az iowai Des Moinesben lakik? – hangzik Andrew Littlefieldnek, az ötlet kitalálójának válasza. A világháló segít a szocializálódásban, az éjszakai élet egy szeletét nyújtja azok számára, akik ebből bármilyen ok miatt kimaradnak.

Ahhoz, hogy valaki klubtag lehessen, nem kell mást tennie, mint regisztráltatnia magát – ez ingyenes –, majd letölteni a programot a számítógépjére, s máris elindulhat a kiberestéjére. Az első képsorban a klub előtt találja magát, készen arra, hogy belépjen. Egy olyan helyet próbáltunk létrehozni, ahol egymásra találhatnak a zene iránt rajongók, el tudják tölteni szabad idejüket, chatelhetnek, táncolhatnak, barátkozhatnak, azaz jól érezhetik magukat – magyarázza Littlefield. A személy mozgatása a 3D-s videojátékokban edzettek számára semmiség, a hagyományos szórakozóhelyekhez hasonlóan eldöntheti, hogy éppen táncol, csupán zenét hallgat, pezsgőfürdőzik, vagy valakivel beszélget. A videojátékokhoz hasonlóan különböző billentyűkkel tudja meghatározni, hogy éppen most felfelé néz vagy lefelé, közelíteni tud bármire, s akár kívülről is láthatja magát. A night clubon belül is szabad a mozgás, éppúgy, mint egy 3D-s játékban, a táncparkettről átmehet a pezsgőfürdőbe, a bárpulthoz, a DJ-khez, avagy éppen leülhet a fotelekbe. Amennyiben beszélgetőpartnerre vágyik, úgy elég csak közelíteni bárkihez a kibertérben, a chathez hasonlóan begépeli mondandóját, s máris kezdődhet az ismerkedés. De a beszélgetés egyéb részei sem hiányoznak, egy menüsornak köszönhetően ugyanis változhat az arckifejezés (például mérges, szomorú, flörtölésre utaló, vagy éppen nem érdekli, mit is mond a másik) és a testhelyzet. S persze lehetőség van a virtuális személyt testre szabni, azaz az illető meghatározhatja, milyen legyen a szeme színe, a haja, az alkata, a magassága, a bőre színe, illetve az öltözéke. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.