BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döbbenetes mértékű a digitális károkozás mértéke

Döbbenetes mértékben megugrott az előző évekhez képest a digitális károkozás mértéke 2006-ban: a Panda felmérése szerint a digitális bűnözés („cyber crime”) aránya tavaly 172%-kal nőtt. Gyakorlatilag senki sincs biztonságban, akinek Windows operációs rendszerű számítógépe van. 

Lassan veszélyesebb lesz az internetre kimerészkedni, mint egy nagyváros utcáira éjszaka – mondta Sándor Zsolt, a Panda Software Hungary ügyvezető igazgatója. Az IT-biztonságtechnikai cég adatai szerint az előző évekhez képest tavaly 172%-os növekedés volt tapasztalható a különféle rosszindulatú kódok fertőzési arányában, ami már önmagában is sokatmondó adat. Még ennél is ijesztőbb, hogy a támadások konkrét formát öltöttek, és igazodtak a valós életben fellelhető bűnözési motivációkhoz: a “digitális bűnözők” manapság már ugyanúgy a pénzünkre pályáznak, mint a valós térben tevékenykedő társaik.

A legveszélyesebb ezzel kapcsolatban az, hogy egy-egy ilyen támadást jó eséllyel észre sem vesz a károsult. Telepített védőprogramok nélkül óriási veszélynek teszi ki magát az, aki az internetre kapcsolódik. (prim online-it.news.)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.