BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közbeszerzési hírek

A számítástechnika a top ötben

A számítástechnikai tevékenység (a beszerzések 45 TEÁOR-szám szerinti besorolása alapján) a darabszámok tekintetében tavaly bekerült a közbeszerzési top ötbe – derül ki a Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft. elemzéséből. A 237 eljárással az építőipar, a gazdasági tevékenységet segítő szolgáltatás, valamint a gyógyszer, gyógyászati kellék után a 2006. évi sorrendben a negyedik helyre került. Az ellenszolgáltatás értéke szerinti lista első öt helyezettje közé azonban ezúttal sem jutott be. (VG)


A KT 2007. évi beszerzési terve

A Közbeszerzések Tanácsa (KT) 2007. évi közbeszerzési tervében egyebek között (zárójelben a tevékenység előzetesen becsült nettó értéke) számítástechnikai eszközök karbantartása (6,5 millió forint), a KT által működtetett elektronikus hirdetménykezelő rendszer továbbfejlesztése (5,5 millió), illetve a szintén általa működtetett elektronikus dokumentum- és tartalomkezelő rendszer kialakítása (13,6 millió) szerepel. (VG)


Közbeszerzési Értesítő: júliustól elektronikusan

A Közbeszerzési Értesítő 2007. július 1-jétől kezdődően kizárólag elektronikusan jelenik meg, az Európai Uniónak a közbeszerzési hirdetmények közzététele terén folytatott gyakorlatával (lásd TED) egyezően. Ezzel egyidejűleg megszűnik a lap papíralapú változata. (VG)


Irányítási rendszer kialakítása

A Naszály-Galga TISZK Kht. gyorsított tárgyalásos eljárást indított. Feladat az infrastruktúra kialakítása, a TISZK irányítási rendszer (TIR) funkcióinak és működésének megteremtése, kialakítása és bevezetése a hozzá kapcsolódó tevékenységekkel. Az ezzel kapcsolatos beszerzés becsült értéke HÉA nélkül 175 millió forint. (TED/Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához – VG)


Digitális feltérképezési szolgáltatások

A HM Térképészeti Kht. nyílt pályázatot indított a Többnemzeti térinformatikai együttműködési programban (Multinational Geospatial Co-production Program – MGCP) a Honvédelmi Minisztérium által vállalt területre, az 1:50 000, illetve 1:100 000 méretarányú topográfiai térkép adatsűrűségének megfelelő térinformatikai adatbázis adatgyűjtési és előállítási munkáinak a végrehajtására. A befejezés határideje 2010. december 31-e. (TED/Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához – VG)


Számítógépes karbantartás és javítás

A Magyar Államkincstár (MÁK) két nyílt eljárást indított a tulajdonában álló eszközpark javítására, karbantartására és támogatására. Az egyikben szerverekre (Alpha-, Sparc- és Itanium-, Intel-alapú szerverek, tartozékok és perifériák, illetve Intel-alapú, szerverfunkciójú munkaállomások, tartozékok és perifériák) lehet részajánlatot tenni. A feladat minden rész tekintetében magában foglalja az üzemeltető szakembert, az oktatást és a konzultációt. A másik pályázatot adathálózati eszközökre (236 tétel) írták ki, és feladat – az előbbieken kívül – a hálózatépítés is. Mindkét esetben a teljesítés helye a MÁK és területi igazgatóságai (a dokumentációban foglaltak alapján), határideje pedig a szerződés megkötésétől számított 36 hónap. (TED/Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához – VG)


Informatikai infrastruktúra üzemeltetése

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. közbeszerzést indított a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ (HIK) informatikai infrastruktúrájának hároméves időtartamra való üzemeltetésére és kiépítésére. A teljes mennyiség:

– 24 ezer óra + 40 százalék folyamatos üzemeltetési szolgáltatás,

– 200 óra + 90 százalék eseti üzemeltetési szolgáltatás – rendszergazda,

– 500 óra + 90 százalék eseti üzemeltetési szolgáltatás – helpdes koperátor, hálózati tanácsadó,

– 100 óra + 90 százalék oktatói szolgáltatás.

(TED/Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához – VG)


Erőforrás-tervező és operatív irányító rendszer

Közbeszerzés indul a MÁV Zrt. integrált vontatási erőforrás-tervező és operatív irányító rendszerére. A több modulból felépülő szoftverrendszert – amely közvetlenül kapcsolódik már meglévő, illetve most kiépülő rendszerekhez – a társaság gépészeti üzletága vasúti vontatási tevékenységének erőforrás-menedzseléséhez kell kifejleszteni. A becsült költség HÉA nélkül 670 000–1 000 000 euró. (TED/Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához – VG)


Internetes portál üzemeltetése

A Fővárosi Önkormányzat előzetes hirdetménye értelmében internetes portál tartalomszolgáltatóként történő üzemeltetésére indít közbeszerzést. Az időtartam 60 hónap, a becsült költség HÉA nélkül 245 millió forint. (TED/Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához – VG)


Természetvédelmi informatika

A Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egység (KPSZE) a magyar természetvédelem informatikai rendszerének (TIR) fejlesztésére ír ki közbeszerzést. A projekt célja egy természetvédelmi információs rendszer létrehozása, amely a természet- és tájvédelmi tervek készítése során adatokkal látja el a helyi önkormányzatokat. Feladat az információs rendszer tervezése, rendszertervek és felhasználói interfészek létrehozása az információs rendszer és moduljai számára. A TIR hardver- és szoftverelemeinek telepítése és oktatása 540 000 euró. (TED/Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához – VG)


Vízügyi információs központok felszerelése

A Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egység közbeszerzést indít a vízügyi információs központok felszereléséhez és ellátásához szükséges hardver- és szoftvereszközökre. A több hívás fogadására és kezelésére alkalmas telefonközpont, számítógépek és tartozékaik, szoftverek, szerverek, fényképezőgépek, jármű-meghatározási rendszerek (GPS), fénymásolók és nyomtatók, szkennerek és vetítőgépek, valamint ezen áruk kiegészítői és tartozékai értéke 300 ezer euró. (TED/Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához – VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.