BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már kapható a PlayStation 3 játékkonzol!

Egy éves várakozást követően péntekre virradó éjszaka pontban éjfélkor megkezdődött a Sony PlayStation 3 játékkonzol értékesítése Európában.

Az esemény Berlinben egy óriási parti keretében ünnepelték meg. Az ebből az alkalomból nyitva tartó elektronikai üzleteket a rajongók hada lepte el. Éjfélig a Potsdamer Platz-on nagy partit csapva ütötték el az időt a rajongók és az érdeklődők. A Sony Center csordulásig megtelt érdeklődőkkel. A Sony jó egy éves késéssel dobta piacra Európában saját legújabb generációs játékkonzolát a Microsoft (X-box 360) és a Nintendo (Wii) után. Az Egyesült Államokban és Japánban a készülék már november óta kapható.
A Playstation 3 közel hatszáz eurós árával messze a legdrágább játékkonzol a piacon. Ennek fejében viszont blu-ray lejátszóval is rendelkezik filmek vetítéséhez nagyfelbontású minőségben. A DVD formátum következő generációjának technológiai szabványáért vívott küzdelemben a blu-ray erők a játékkonzolt is területhódítási céllal vetik be a HD-DVD formátumot támogató csapatok ellen. A Sony a viszonylag lanyha amerikai és japán értékesítési kezdet ellenére is tartja magát kitűzött céljához, azaz március 31-ig hatmillió darabot kíván eladni világszerte a játékkonzolból. A jó egy éve forgalmazott Microsoft X-box 360 már több mint tízmillió példányban kelt el. (MTI Eco)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.