BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb Vista-hiba: rossz a felhasználói kezelés

Az eEye biztonsági cég olyan hibát fedezett fel a Windows Vistában, amelynek kihasználásával a rendszerbe belépett felhasználó jogosultságai kiterjeszthetők. A probléma a Vista egyik fontos biztonsági újítását, a User Account Controlt érinti.

User Account Control talán a Windows Vista egyik legfontosabb biztonsági újítása. A UAC lehetővé teszi a felhasználó számára hogy adminisztrátori jogosultságok nélkül használja a PC-t, azonban ha olyan szoftvert akar futtatni amely megköveteli az adminisztrátori jogosultságokat, akkor nem kell kijelentkeznie és adminisztrátorként belépnie, elég beírnia az adminisztrátori jelszót.

A most felfedezett sérülékenységet és egy lehetséges távoli hozzáférést kihasználva támadók rendszerszintű jogosultságot szerezhetnek és ugyanúgy "garázdálkodhatnak" mintha csak egy Windows XP-n lennének. (hwsw.hu)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.