BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az elektronikus ügyintézés fejlesztése elengedhetetlen

Az elektronikus kormányzat nemzeti versenyképességünk egyik tartópillére - jelentette ki az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Informatikai Bizottságának elnöke.

Paál Péter szerint az Új Magyarország Fejlesztési Terv két operatív programja jó alap lehet az elektronikus közigazgatási rendszerek kiépítéséhez, ám a fejlesztést gátló kihívások leküzdéséhez vannak teendők.

Így a szolgáltatások elterjedésének javítására elő kell segíteni a digitális kultúrára való átállás előnyeinek a megértetését a civil lakosság és a köztisztviselők körében. Központi döntéshozatalt kell érvényesíteni a kormányzati informatikai döntéshozatalban, kihasználva a közigazgatásban meglévő költséghatékonysági tartalékokat. 

Kívánatos az elektronikus aláírás elterjesztése is.

Az e-kormányzati megoldások alkalmazása nem csak költség, hanem olyan beruházás, amely nemcsak a kormányzat működési költségét csökkenti - hívta fel a figyelmet az AmCham Informatikai Bizottságának elnöke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.