BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Névjegy-szkenner a navigátorban - a különleges útvonaltervező jövőre nálunk is kapható lesz

Különleges PNA készüléket fejlesztett ki egy tajvani cég. A Mio DigiWalker C720-ban a világon elsőként egy névjegy-szkenner is van, így a névjegykártyán levő információk automatikusan a készülék címlistájába kerülnek, ezzel is meggyorsítva az útvonaltervezést.

Az újonnan piacra lépett autós navigátorba 34 európai ország térképét telepítették. Két megapixeles kamerájával ugyanakkor felvételt is készíthet egy helyről, ahova vissza akarunk térni, és a fotóval egyidőben rögzíti a hely koordinátáit is. Így elég a képre kattintani, és a C720 bárhonnan odavezet.

A 190 grammos,  126x81x14,5 milliméteres készülék beépített Bluetooth technológia a vezeték nélküli telefonálást is lehetővé teszi.

Az útvonlatervezést a TMC - Traffic Message Channel - szolgáltatás is megkönnyíti. A rádión sugárzott közlekedési információkat feldolgozza és alternatív útvonalat mutat abba az esetben, ha valahol lezárnak egy utat, vagy közlekedési dugó vár az autósra.

A TMC egyelőre csak Nyugat-Európában működik de hírek szerint jövőre hazánkban is elérhető lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.