BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ha van sztráda, érdekesek vagyunk a nagy cégeknek - Ha nincs, elbukunk

Hírek szerint az autópálya megléte jelentős szerepet játszott abban, hogy a Mercedes Magyarországot, azon belül is Kecskemétet választotta 800 milliárd forint értékű zöldmezős beruházásának színhelyéül.

Ezt a véleményt támasztja alá az is, hogy a Világgazdaság információi szerint voltak olyan jelentős – ugyancsak zöldmezős autóipari – beruházások az elmúlt években, amelyeket azért bukott el Magyarország, mert közvetlen autópálya-összeköttetés hiányában a gyártó nem tudta volna tartani a gyártási folyamatok miatt szükséges feszes szállítási időket.

Erre példa a Hyundai. A koreai autóipari multi egymilliárd euró értékű befektetésének színhelyéül végül azért választotta Csehországot, mert a logisztikailag megfelelőnek ítélt Nyugat-Magyarországon nem talált kvalifikált munkást, ugyanakkor Kelet-Magyarországról nem teljesült volna az a szempont, hogy a Szlovákiába betelepülő beszállítók másfél óra alatt elérjék a gyárat.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.