BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mire számíthatnak az MTelekom részvényeisei?

A Világgazdaság Blahó Leventét, a Raiffesen Bank elemzőjét kérdezte arról: milyen kilátások állnak a távközlési piac befektetői előtt a jelenlegi válsághelyzetben.

Ha feltételezzük, hogy az MTelekom jövőre az ideivel azonos nagyságú osztalékot fizet ki, akkor a befektetői a 600 forint környékén járó árfolyam alapján jóval több, mint 10 százalékos hozamra számíthatnak.

Mivel az MTelekom inkább osztalékpapír, felesleges lenne arról vitatkozni, hogy mennyiben gátolhatja növekedésének a finanszírozását a hitel-piaci válság. Továbbá a távközlési cégek szolgáltatásai iránti kereslet valószínűleg akkor sem esik vissza látványos módon, ha a korábban becsültnél lassabb lesz a gazdasági növekedés – mondta Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője.

A gyorsjelentési szezon előtt alig néhány héttel a Magyar Telekomnál a globalizálódó válságnak a cégre és a piacára gyakorolt hatásával kapcsolatban nem kívántak annál többet mondani, mint amit a februári gyorsjelentéskor közöltek. Akkor Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató elmondta: 2008-ra előre tekintve célunk, hogy a bevételeket szinten tartsuk, és a működéshez kapcsolódó EBITDA csak kismértékben csökkenjen 2007-hez képest. Az EBITDA-t befolyásoló főbb tényezők a nemzetközi mobilpiacokon: a verseny erősödése, a kedvezőtlen magyarországi makrogazdasági környezet és a szabályozói hatások.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.