BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válság-hamburgerek - Olcsó menüvel arat a McDonald’s

A McDonald’s tizenegy százalékos profitemelkedésről számolt be harmadik negyedéves jelentésében. A töretlen siker titka a kedvezményes menük bevezetése.

A most nyilvánosságra hozott eredmény messze felülmúlta a Wall Street várakozásait, a gyorsétterem-lánc amerikai eladásai növekedtek a most záruló negyedévben – tudósít az AP. A legtöbb étterem számára nehézséget jelentő működési költségek mindössze két százalékkal emelkedtek, az eladások pedig elsősorban a már meglévő üzletekben emelkedtek.

A pénzügyi válság hatására a legtöbb vendéglátóipari üzlet csökkenő profittal kénytelen számolni, a McDonald’s-ot viszont nem érintik a nehézségek. A lánc éppen a Dollár menüjének köszönhető sikerét, mivel takarékosabb ajánlatokat nyújt, mint más éttermek. A vezérigazgató optimista a következő negyedéves kilátásokat illetően is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.