BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb öt Mol-kút nyílt Romániában

A Mol Romania öt újabb benzinkutat nyitott kedden, ezzel a Mol százharmincra növelte romániai benzinkútjai számát.

Az erdélyi Szovátán (Sovata) és Fogarason (Fagaras), valamint a dél-romániai Valenii de Munteban egyet-egyet, a kelet-romániai Vasluiban két töltőállomást helyeztek üzembe, közölte a vállalat az MTI-vel. Az öt új benzinkút kialakításába mintegy 3,5 millió eurót fektetett a vállalat a telkek ára nélkül.

A szovátai, a Valenii de Munte-i és a fogarasi töltőállomás zöldmezős beruházásként jött létre. A töltőállomások helyszínének kiválasztásával az volt a cél, hogy optimálisan bővítsék a Mol Romania területi terjeszkedését. A Mol Romania ügyvezető igazgatója, Szalay Zsolt a Mediafax hírügynökségnek elmondta: az idén a román üzemanyagpiac kétszámjegyű növekedést mutat, a jövő évben azonban ez a bővülés várhatóan már csak egyszámjegyű lesz. Szalay szerint ennek az az oka, hogy a mezőgazdaságban és az építőiparban csökken az üzemanyag-fogyasztás.

A Mol Romania vezetőinek becslése szerint a vállalat idei, 12 százalékos piaci részesedése középtávon 15 százalékra bővül. A cég újabb zöldmezős beruházásokkal és töltőállomások megvásárlásával akarja bővíteni romániai hálózatát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.