BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebb házasság és egybeolvadás 2009-ben

A globális fúziós és felvásárlási tevékeny-ség (mergers and acquasition, M&A) további hanyatlását jósolja 2009-re a KPMG Corporate Finance részlege által készített Global M&A Predictor című jelentésében.

Fokozatos javulás csak az év végétől várható ebben a piaci szegmensben. Az elemzés szerint a mélypontot 2009 második és harmadik negyedévében éri majd el a piac, s ez az első alkalom, hogy a világ valamennyi régiójában csökkenő trendet jelez a Predictor.
 
Megállapítják, hogy az M&A piac október óta a kelet-közép-európai régióban és Magyarországon is jelentősen visszaesett. Az egyik okként az eltűnő banki finanszírozást említik. Magyarországtól keletre és délre az országkockázatok az elviselhetetlenségig fokozódtak – jelenti ki Simonyi Tamás, a KPMG tranzakciókért felelős vezetője.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.