BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenhet a gáz ára

Áprilistól csökkentheti a földgáz árát a kormány, az energiaipar és a Magyar Energia Hivatal azonban ezt a lépést nem tartja indokoltnak - értesült a Népszabadság keddi száma.

A csökkentés egyik alapja a zuhanó importár lehet. A napilap szerint az áprilisi árváltoztatás mellett kormánykörökben az is felvetődött, hogy a gázárcsökkenést a júliusra tervezett áfa-emelés pillanatára kellene időzíteni. Így a gáz nettó árát akkor már legalább annyival lehetne csökkenteni, amennyi ellensúlyozza a három százalékos áfa-emelést - írta a Népszabadság.

A magyar energiapiaci szereplők azonban nem tartják indokoltnak, hogy a tavaly július óta tartó nemzetközi olajárzuhanást követve csökkenjenek a magyarországi gázárak - tette hozzá a napilap. A Népszabadság értesülései szerint a földgáz importára áprilistól zuhanni fog: a mostani, ezer köbméterenkénti 475 dolláros ár először 365-re, majd júliustól 260 dollár közelébe esik vissza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.